خواص انواع عرقیات گیاهی
1-گلاب:
طبیعتی گرم دارد و تقویت کنندهی مغز و اعصاب است. غش، ضعف و بیهوشی را رفع کرده و بلغم را دفع میکند. لثه را سخت کرده و صفرابر نیز میباشد.
2-عرق نعناع
طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده معده است. مولد خون، اشتهاآور، رفع کنندهی دل درد و دل پیچه، ضد تشنج و بادشکن است. گرمازدگی اطفال و سکسکه را از بین میبرد.
3-عرق بیدمشک
تقویتکننده قلب و بدن است، ملین نیز میباشد.
4-عرق بهار نارنج
تقویت کنندهی قلب و اعصاب است. ضدتشنج، آرام بخش و ضدهیستری میباشد. افسردگی، بیخوابی و سکسکه را درمان میکند. توسط نور آدرنالین در گیرندههای بتا 3، تجزیه کننده چربی میباشد و موجب افزایش متابولیسم بدن میشود.
6- عرق کاسنی
طبیعتی سرد دارد و تببُر است. پوست، کلیه و کبد را تقویت میکند. دارای ویتامین C است و خون را تصفیه میکند. حرارت آن را پایین میآورد و رگها را باز میکند. درد مفاصلی که ناشی از گرمی مزاج باشد را مداوا میکند
7-عرق آویشن
طبیعتی گرم دارد و درمان کننده بلغم، اشتهاآور، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی، ضد تشنج و تقویتکننده بدن است. ترشی معده را رفع میکند. ضددرد، رفع کنندهی برونشیت، آسم، گریپ، سوءهاضمه، نقرس، سیاتیک رقیق کننده خون میباشد.
8-عرق شاه تره(شاطره)
طبیعتی معتدل دارد، صفرابُر و تببُر است. یرقان را درمان میکند، تقویتکنندهی پوست و کبد است. ادرارآور است و بلغم را دفع میکند. تصفیه کنندهی خون است و باعث تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن میشود. مخلوط شاه تره، سرکه و عسل پاک کننده معده از کلیه فضولات میباشد.
9-عرق خارشتر
سنگهای کلیه و مثانه را دفع میکند. شستشو دهندهی کلیهها است و برای سیاه سرفه نیز مفید است. طبع این عرق گرم و خشک میباشد. برای دفع سنگهای کلیه و مثانه 3 وعده و هر بار یک لیوان ولی برای درمان بقیه بیماریها هر وعده یک فنجان میل شود.
10-عرق اسطوخودوس
طبیعت گرم و خشکی دارد، نیروبخش، برای سردرد، میگرن و دلهره مفید است. ضمناً آرام بخش و خوابآور نیز میباشد. مخلوط آن با عسل و سرکه برطرف کننده سرگیجه، پرش ناگهانی بعضی از اعضاء، رفع صرع، وسواس و فراموشی میباشد
11-عرق اسفناج
برطرف کننده کمخونی و افزایش دهنده آهن در خون میباشد
12-عرق اکالیتوس
با توجه به خوراکی نبودن عرق مذکور باید بهصورت بخور از خواص آن، که همانا برطرف کنندگی سرماخوردگی، برونشیت و گرفتگی بینی است، بهره برد.
13-عرق بابونه
طبیعتی گرم دارد و نیروبخش است. عفونتهای دردناک را برطرف میکند. اختلالت قاعدگی را تنظیم و ورم بیضه و رحم را فرو مینشاند. کرمکش است و در درمان یبوست مفید میباشد. همچنین لطیفکننده پوست بدن، ضد دردهای شکم و نفخ، معرق اشتهاآور است.
عرق دارچین تقویت کنندهی معده و اعصاب است، ضدترس، وسواس، بادشکن، آرام بخش و قابض نیز میباشد. ضمناً طبع آن خشک و گرم است
14-عرق بادرنجبویه
طبیعتی گرم دارد و برای حافظه مفید است. تقویت کنندهی مغز، قلب، معده و حواس پنجگانه میباشد. خستگی روحی، بیحوصلگی، سردردهای عصبی و تنگی نفس را درمان میکند. ضمناً محرک و نیرو دهنده قوای جنسی میباشد. مصرف یک فنجان در یک لیوان آب روزی 3 مرتبه بهترین شکل درمان میباشد.
15-عرق بادیان
ضد روماتیسم و معطر کننده نوشیدنیها است. مصرف نصف فنجان 3 بار در روز همراه با آب سرد تسهیل کننده تنفس میباشد
16-عرق برگ چنار
ضدآسم، چاقکننده و تب بر است، درد و ورم زانو و مفاصل را که از گرمی مزاج میباشد، تسکین میدهد. اگر آن را بر بدن بمالید باعث شفافیت پوست میشود
17- عرق برگ زیتون
فشارخون را پایین میآورد، برای نارسایی کبدی، رفع سردرد و تقویت حافظه مفید است. مدر است و برای درد دندان نیز مفید باشد.
18-عرق برگ گردو
قندخون را پایین میآورد. نقرس را درمان میکند و ورم مفاصل را که از سردی مزاج باشد تسکین میدهد. همچنین اثر تقویت کننده، دفع انگل، پایین آورنده قند خون و ضدعفونیکننده دارد و ضد ورم لوزه و مؤثر در بیماریهای پوستی است
19-عرق بومادران
طبیعتی گرم دارد و نیروبخش، تقویت کنندهی قلب و اعصاب، ضدتشنج و تصفیه کنندهی خون میباشد. ورم معده و روده را درمان میکند. برای بواسیر، تب، رفع اختلالات و درد قاعدگی، گرفتگی عضلات اطراف قلب و خواب رفتن دستها مفید است.
20-عرق بید
تقویتکننده معده، آرامبخش، تقویتکننده قلب، ضدتشنج و تببُر است. یرقان و سردرد را درمان میکند. لطیف کننده موی سر است و شورهای سر را برطرف میکند. تسکین دهندهی دردهای تناسلی نیز میباشد.
21-عرق پونه
اشتهاآور، بادشکن و ضداسهال است. جهت رفع سکسکه، سوزش معده و سرفه استفاده میشود. در ضمن خلط آور نیز است.
22-چهار عرق
تببُر است. تقویت کنندهی پوست، کلیه و کبد میباشد. دارای ویتامین C است و خون را تصفیه میکند. حرارت بدن را پایین آورده و رگها را باز میکند. درد مفاصل که از گرمی مزاج میباشد را مداوا میکند.